Benfica se oglasila nakon sinoćnjeg napada: Osuđujemo kriminalce

Portugalski klub traži od nadležnih vlasti da pronađu krivce

Benfica se oglasila nakon sinoćnjeg napada: Osuđujemo kriminalce

Sinoć je Benfica propustila priliku da "pobjegne" dva boda velikom rivalu Portu na prvoj poziciji tabele portugalskog šampionata.

Benfica je u prvom kolu (25.) nastavka sezone u Portugalu ugostila Tondelu, dominirala na svim poljima, ali ostala bez pobjede pošto je meč završen rezultatom 0:0.

Pravi problemi su tim Benfice, međutim, snašli nakon utakmice, nakon što je klupski autobus napustio Luž.

Navijači su napali autobus Benfice, zasuli isti kamenjem i različitim predmetima, a dvojica fudbalera su morala biti prebačena u bolnicu jer su dobili povrede nakon što su krhotine stakla pale na njih. Riječ je o Andriji Živkoviću i Julianu Wieglu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ubrzo nakon napada oglasila se Benfica, zvaničnim saopštenjem.

"Benfica osuđuje kriminalce koji su kamenovali autobus sa igračima po napuštanju ceste A2, dok je išao prema Seixalu, poslije utakmice protiv Tondele odigrane u četvrtak na stadionu Luž. Saopštavamo da su zbog predostrožnosti Julian Weigl i Živković odmah prevezeni u bolnicu na promatranje, nakon što su ih pogodile krhotine stakla... Benfica garantuje punu saradnju sa vlastima od kojih traži da se naprave najveći napori kako bi se pronašli prestupnici odgovorni za ovaj kriminalni akt", poručeno je iz Benfice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi