Kad šalovi na sjedištima i navijanje sa razglasa zamijene desetine hiljada navijača

Čudna atmosfera na jednom od najlješih evropskih stadiona

Kad šalovi na sjedištima i navijanje sa razglasa zamijene desetine hiljada navijača

U većini evropskih fudbalskih liga koje su nastavljene nakon pauze zbog pandemije koronavirusa utakmice se igraju pred praznim tribinama.

Nije lako igrati bez podrške, u sablasnoj atmosferi, posebno onima koji su navili na gromoglasno navijanje tokom domaćih utakmia.

Jedan od takvih timova je svakako i Benfica.

Na stadionu Luž je do prekida portugalskog šampionata prosjek posjete bio oko 52.500 ljudi, dok je u sezoni 2018/2019 isti bio i veći.

Portugalski šampionat se vratio ove sedmice, bez navijača, a Benfica je sinoć odigrala prvu domaću utakmicu. Velikan se ispromašivao i kiksao protiv Tondele, odigravši tek 0:0.

Domaćin je pokušao sve kako bi nadomjestio "paklenu" atmosferu koja inače vlada na stadionu Luž. Tako su na prazna sjedišta postavljani navijački šalovi, a sa razglasana na stadionu puštani zvuci navijanja koji su u situacijama kada je Benfica napadala bili pojačavani - kako bi se stvorio privid da su navijači zaista tu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju ni to nije pomoglo Benfici, a kako je izgledala atmosfera na Lužu može se vidjeti u pregledu meča:

Treba dodati i da su navijači/huligani sinoć bili na ulicama Lisabona s obzirom da je autobus Benfice kamenovan po napuštanju stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti