Milan gubi Bennacera, uz PSG sada ga žele klubovi iz Manchestera

Rossoneri će ga teško zadržati

Milan gubi Bennacera, uz PSG sada ga žele klubovi iz Manchestera

E. Škorić

Manchester United pridružio se PSG-u i Manchester Cityu u potrazi za veznjakom Milana Ismaelom Bennacerom.

Bennacer, Alžirac koji je na San Siro stigao iz Empolija, brzo je postao važan kotač u ekipi Rossonera, a s dobrim igrama je postao tražen širom Evrope. Prvo ga je u PSG planirao dovesti bivši direktor Milana Leonardo, a sada se pojavio interes Manchester Cityja i Uniteda.

PSG je bio spreman platiti 30 miliona eura i Milan nije želio ni da čuje za takvu ponudu, ali sada su navodno svi spremni dati 50 miliona eura, što je iznos koji je naveden kao odštetna klauzula u ugovoru.

Dakle, ko ponudi 50 miliona, dobit će Bennacera, ostat će samo da se Alžirac 'pogodi' oko ličnih uslova, a to ne bi trebao da bude problem s obzirom na to koliko spomenuti timovi mogu više da plate igrače nego Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Milanu mogu biti zabrinuti, ali će barem imati 34 miliona eura zarade za svega godinu dana, budući da su Bennacera prošlog ljeta platili 16 miliona, kada su ga zajedno s Radetom Krunićem doveli iz Empolija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi