Fudbal nam opet pruža šansu za uživanje

Večeras na malim ekranima opet gledamo Mourinha, Pogbu, Kanea... Dva spektakla u dvije najjače lige!

Kako smo i navikli posljednjih dana, evropski fudbal nam gotovo svake noći ponudi po neku dobru utakmicu, a večeras ćemo imati priliku gledati dvije. 

Klubovi iz Engleske i Španije ponovo su na terenu. U Premiershipu gledamo dva meča a u La Ligi 3. U obje lige na programu je po jedan derbi i to u kasnim večernjim terminima.

Prvo u Londonu susret 30. kola Premiershipa od 21:15 sati počinju Tottenham i Manchester United, a 45 minuta kasnije u Sevilli istoimeni domaćin na Ramon Sanchez Pizujan stadionu počinje meč protiv Barcelone.

Bit će ovo prva prilika da na djelu vidimo Tottenham i Manchester United poslije više od tri mjeseca. Tako ćemo opet moći da uživamo u majstorijama Son Heung-mina, Harryja Kanea, Marcusa Rashforda, Paula Pogbe...

Mnogi su na malim ekranima poželjeli vidjeti i Josea Mourinha pa svakako možemo reći da bi ovo trebao biti pravi susret za fudbalske sladokusce.

Osim nostalgije, meč ima i vrlo značajan takmičarski karakter jer je u pitanju borba za Ligu prvaka. Bit će ovo posljednja šansa za Pijetlove da se uhvate u koštac s borbom za četvrtu poziciju, dok United ne smije da si priušti loš rezultat obzirom da je trenutno na samo minus tri u odnosu na Chelsea koji drži posljednje mjest koje vodi u najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

MOZZART kladionica kaže kako je ekipa koju s klupe predvodi Ole Gunnar Solskjaer blagi favorit s kvotom od 2,55. S druge strane, na tim Josea Mourinha koeficijent iznosi 2,80.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada govorimo o već spomenutom duelu Seville i Barcelone, Katalonci očekivano imaju ulogu favorita s kvotom 2,00. Na domaćina koeficijent iznosi čak 4,05.

Kladili se ili ne, ako ste ljubitelj fudbala, u svakom slučaju ćete večeras užvati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.