Trener Reala

Zidane: Moji igrači su pametni, neće reći neku glupost

Edmir Škorić

Centralna tema danas u Španiji je izjava Barceloninog štopera Gerarda Piquea.

Podsjetimo da je Pique nakon utakmice Sevilla - Barcelona (0:0) rekao da je njegov klub na osnovu onoga što je vidio na prethodna dva meča jako daleko od titule i da smatra da je Real Madrid sada u prednosti.

Trener Barcelone Quique Setien se oglasio i poručio da "nema potrebe da se brinemo jer i Real Madrid neće pobijediti sve utakmice do kraja".

Kako god, Piqueova izjava je podigla dosta prašine i mnogi smatraju da je na neki način Katalonija "potpisala kapitulaciju" jer njen jedan od najboljih igrača vidi Real kao prvaka.

Španski novinari zatražili su komentar Zinedinea Zidanea, a trener Reala je poručio da se ne brine kako će neko od njegovih igrača dati sličnu izjavu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Neću svojim igračima govoriti šta da rade i šta ne smiju da izjavljuju. Neće reći neku gluposti, koji igrači su pametni", kazao je Zidane.

Real večeras gostuje Real Sociedadu i u slučaju pobjede doći će na prvo mjesto s bodom prednosti u odnosu na Barcelonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.