Conte želi Emersona

Hakimi je stigao, ali Inter još nije završio: Otvoreni pregovori sa Chelseajem

Nedugo nakon ozvaničenja transfera Achrafa Hakimija, desnog beka, Inter je krenuo u lov na novo pojačanje - na poziciji lijevog beka.

Hakimi koji je plaćen 45 miliona eura će bez dileme biti prvi Conteov izbor uz desnu aut liniju u novoj sezoni, a navodno trener Nerazzurra želi da Emerson Palmieri pokriva lijevu stranu.

Sky Sport Italia saopštava da je trener Intera već "naredio" čelnicima kluba da krenu u realizaciju Emersonovog transfera, pa su pregovori navodno već otvoreni.

Ipak, još uvijek nije upućena zvanična ponuda za 25-godišnjeg defanzvica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Conte je upravo bio taj koji je Palmierija doveo u Chelsea u januaru 2018. godine. Romi je tada Chelsea za njegov transfer isplatio 20 miliona eura.

Ipak, tokom dvije i po sezone na Stamford Bridgeu Palmieri je uspio upisati tek 53 nastupa u dresu Chelseaja s obzirom da nije uspio "istisnuti" Marcosa Alonsa iz startne postave.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.