Portugalac juri rekord

Ronaldo u prilici da Džeki skine epitet 'jedinstvenog'

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo ima priliku vrlo brzo postaviti još jedan u nizu rekorda. 

Napadač Juventusa mogao bi postati prvi igrač u historiji koji ima 50 golova u Premier ligi, La Ligi i Seriji A. Podsjetimo, on je do sada u Seriji A na broju od 49 golova i sutra navečer protiv Sassuola ima priliku postaviti pomenuti rekord.

Portugalac je dosadašnjih 49 golova postigao na samo 59 utakmica što znači da bi trebao postati i igrač koji je najbrže stigao do 'pedesetke' u italijanskom šampionatu.

Ono što je nama iz Bosne i Hercegovine najzanimljivije u cijeloj priči je činjenica kako u Italiji trenutno igra samo jedan fudbaler koji je postizao po 50 golova u tri od pet najjačih evropskih liga.

To je naravno Edin Džeko koji je u martu 2018. godine postao jedini fudbaler u historiji sa ovim učinkom.

Ronaldo mu se sada može pridružiti, a razlika među njima bit će samo ta što je Portugalac više od 50 golova dao u La Ligi, Džeko u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Ronaldo je do sada postigao 84 gola igrajući za Manchester United u Premiershipu te 311 golova igrajući za Real Madrid u La Ligi.

Dodajmo i Džekinu statistiku. Dijamant je u Bundesligi postigao 66 golova a u Premier ligi 50. U Seriji A je trenutno na broju od 76 golova na 168 utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.