Foto - EPA

Fiorentina silno želi bh. veznjaka

Italijanski klub traži način da dovede Gojaka: Ponudili posudbu uz obavezan otkup ugovora

Midhat Šljivak

Amer Gojak posljednih dana se često povezuje s odlaskom iz redova zagrebačkog Dinama.

Interes za bh. veznjaka je zaista ogroman, a povezuje se sa ekipama kao što su Leeds, Everton, Bešiktaš, Hertha, Fiorentina...

Fiorentina je u januaru već pokazivala ozbiljan interes za Gojaka. Ipak, tada je trener Vincenzo Montella otkazao transfer u posljednji čas i bh. veznjak je ostao u Dinamu.

Ipak, sada bi se transfer ipak mogao desiti. Viole ponovo 'ispipavaju' tlo za transfer i pokušat će prije drugih da završe posao.

Ono što svakako treba istaći je da je Fiorentina spremna nadmašiti ponudu turskog Bešiktaša. Istanbulski tim je ponudio 5.5 miliona eura, a tim iz Firence ima drugačiji plan.

Oni su pred Dinamo stavili ponudu od osam miliona eura, ali bi Gojak prvu sezonu proveo kao posuđen igrač u Firenci, te bi ga na kraju sezone Fiorentina morala otkupiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gojak će sasvim sigurno imati težak izbor kada je u pitanju odabir novog kluba. Velika imena su u igri za njegov potpis, a sigurno da će i Dinamo tražiti najbolju ponudu.

Izvjesno je međutim da bh. fudbalera nećemo gledati u dresu Dinama i vidjet ćemo gdje će na kraju nastaviti karijeru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.