Statistika je jasna

Athletic je definitivno prevario Chelsea: Doveli su najskupljeg, a dobili najlošijeg golmana u ligi

Midhat Šljivak

Kepa Arrizabalaga vjerovatno je jedan od najvećih promašaja u historiji Premier lige.

Španski čuvar mreže je stigao na Stamford Bridge kao najskuplji golman svijeta, a Chelsea je za njegove usluge ekipi Athletic Bilbaa platio čak 80 miliona eura.

Baskijci su u ovom slučaju napravili fantastičan posao. Doslovno su prevarili Chelsea, a dokaz tome je statistika koju Kepa ima ove sezone.

Prema istraživanjima Opte, kepa je ove sezone primio 11 golova više nego što bi jedan golman u prosjeku trebao primiti i po tome je uvjerljivo najgori golman lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo je svakako veoma zabrinjavajuće za Chelsea, pa nije nikakvo čudo što Plavci čine sve kako bi doveli novog čuvara mreže.

Mnoge opcije se razmatraju, a zaista je teško očekivati da će Kepa s ovakvim učinkom uspjeti da sačuva mjesto među stativama i naredne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.