Fantastična utakmica na Anfieldu, osam golova i pobjeda Liverpoola protiv Chelseaja

Pravi spektakl

Fantastična utakmica na Anfieldu, osam golova i pobjeda Liverpoola protiv Chelseaja

Liverpool i Chelsea su večeras na Anfieldu odigrali spektakularan susret 37. kola Premiershipa koji je okončan pobjedom Redsa od 5:3. 

Domaći su poveli nakon 23 minute igre jer je eurogol postigao Naby Keita. 15 minuta kasnije bilo je 2:0 a ovog puta je pogodio Alexander-Arnold. Do kraja prvog dijela viđena su još dva gola, po jedan na obje strane. Prvo je za domaćina pogodio Wijnaldum a onda za gosta Olivier Giroud.

U drugom dijelu Liverpool u 55. minuti dolazi do 4:1 preko Firmina, da bi kasnije Chelsea preko Abrahama i Pulišića stigao do 4:3.

Kada smo pomislili da gosti mogu do izjednačenja, neizvjesnost je skratio Oxlade-Chamberlain koji je golom u 84. minuti postavio konačan rezultat susreta.

Redsi sada imaju čak 96 bodova kolo prije kraja dok je Chelsea i dalje u borbi za Ligu prvaka jer je na 4. poziciji i ima samo bod više od Leicestera. U posljednjem kolu Chelsea dočekuje Wolvese, dok Liverpool gostuje Newcastle Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 37. kolo:

Liverpool - Chelsea 5:3

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...kakvo trpanje...da je Salah bio u elementu i da nije fulao zicere zabili bi jos 3 komada...ali i ovih 5 je taman.
5 6
Dtox
Laksi trenig
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi