Foto - EPA

Jednostavno mu ne da igrati

Je li bh. veznjak već otpisan u Juventusu? "Sarri ne govori istinu za Miralema Pjanića"

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić već drugu utakmicu zaredom sjedi na klupi za rezervne igrače Juventusa.

Bh. fudbal nakon meča s Lazijom nije dobio minute ni u porazu od Udinesea, a nakon utakmice je trener Stare dame Maurizio Sarri je dao komentar na pitanje zašto Pjanić ne igra.

"Ima problemčić s aduktorom, ali ništa ozbiljno. Utakmice igrane u posljednje vrijeme mi se nisu činile 'njegovim'", rekao je Sarri.

Međutim, novinar Sky Italia Giovanni Guardala tvrdi da Sarri u ovom slučaju ne govori istinu.

"Kada Sarri kaže da Pjanić nije igrač za ove utakmice onda ne govori istinu. Reći to za igrača oko kojeg se vrtila igra i koji nikad nije izostavljen iz taktičkih razloga je čudno. Mislim da je nešto drugo u svemu tome. Mogao je barem reći da želi vidjeti da li se Bentancur uklapa u Pjanićevu ulogu za narednu sezonu, jer ovaj ide iz kluba", rekao je Guardala aludirajući na to da je Pjanić 'žrtva' činjenice da je već prodat i da se na njegove usluge više ne računa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očigledno je da Pjanić doživljava sudbinu koju ima Arthur Melo u Barceloni. On je stavljen na klupu nakon razmjene s Juventusom, a sada se isto dešava i sa Pjanićem.

Juventus već protiv Sampdorije za vikend može osigurati naslov prvaka. Kladite se na ovaj meč u kladionici Mozzart. Svoju opkladu ostavite OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.