Sarrijevo nelogično objašnjenje zašto Pjanić ne igra

Ponovo ni minute za bh. reprezentativca

Sarrijevo nelogično objašnjenje zašto Pjanić ne igra

A. Čaušević

Juventus nije iskoristio prvu meč za osvjaanje Scudetta. Stara dama je poražena na gostovanju kod Udinesea s 2:1. 

Vodili su Bianconeri s 0:1 nakon prvog dijela, ali su u nastavku ispustili prednost. Miralem Pjanić je bio u konkurenciji za susret, ali je cijeli meč odgledao s klupe.

Drugi je to uzastopni susret na kojem bh. reprezentativac nije dobio ni minute nakon što je i protiv Lazija kompletan susreta ispratio s rezervistima.

Poslije utakmice s Udineseom Sarri je dao i pomalo nelogično objašenjenje zašto Pjanić ne igra. Italijan je naveo kako susreti protiv Udinesea i Lazija nisu tip meča koji odgovora iskusnom veznjaku.

"Ima problemčić s aduktorom, ali ništa ozbiljno. Utakmice igrane u posljednje vrijeme mi se nisu činile 'njegovim'", rekao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uzimajući u obzir Pjanićeve karakteristike, iskustvo, odličnu igru iz prekida i dobar pregled igre postavlja se pitanje ima li ovakvo objašnjenje smisla.

S druge strane treba uzeti u obzir da je i bh. reprezentativac već završio transfer u Barcelonu s toga u Juventusu ništa ne žele rizikovati i izazvati eventualnu povredu kod Pjanića.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BatonDezitijat
Davno je on trebao na klupu i prije potpisa za barsu
0 15
tbra
Sta izmislja neke razloge, reci nije vise nas igrac sjedi na klupi i vozdra
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi