Kako će se Miralem Pjanić uklopiti u formaciju Barcelone?

Imat će svoju ulogu u timu

Kako će se Miralem Pjanić uklopiti u formaciju Barcelone?

M. Šljivak

Miralem Pjanić od naredne sezone će nositi dres katalonskog velikana Barcelone.

Bh. veznjak je odlučio prihvatiti ponudu Barcelone, koja je u zamjenu za njega Juventusu poslala brazilskog veznjaka Arthura Mela.

Pjanić se godinama povezivao s Barcelonom. Mnogi su tvrdili da je njegov stil igre idealan za klub kakav je Barca i sa 30 godina će Miralem imati šansu da zaigra za timu o kojem je sanjao.

Sjajni veznjak ne bi trebao imati previše problema da se uklopi u sistem igre kakvog godinama gaji katalonski klub. Naravno, dosta zavisi od toga da li će rukovodstvo kluba dovoditi još neka pojačanja, ali za sada to nije realno zbog financijske situacije.

Pjanić bi u standardnoj Barcinoj formaciji 4-3-3 trebao imati bitnu ulogu u veznom redu pored Frenkieja de Jonga i Sergija Busquetsa. Bh. fudbaler bi trebao imati nešto drugačiju ulogu nego u Juventusu gdje je često bio zadnji vezni igrač, jer u Barceloni ta uloga pripada Busquetsu.

Očekuje se da će Pjanić uz De Jonga igrati malo ispred Busquetsa, a u nekim slučajevima bi dobio šansu i da igra na poziciji koju drži španski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, sve formacije su itekako promjenjive. Pjanić bez ikakvih problema može preuzeti i Busquetsovu ulogu na terenu, no sve će zavisiti od potencijalnih novih transfera i zamisli trenera koji bude vodio Barcelonu u narednoj sezoni.

Miralem Pjanić definitivno ima sve kvalitete da igra u Barceloni. Ne bi trebao imati previše problema da se uklopi u sistem igre koji je već dobro poznat, ali ćemo morati sačekati početak nove sezone da bismo vidjeli kakvu će ulogu u timu imati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Nikad više naša repka neće imati ovakvog veznjaka
4 0
LOLLOL
Idealno bi bilo DE jong Pjanke Puig Ali za takvo nesto treba trener sa mudima, a Barca takve od Luis Enriquea ne zaposljava
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi