Dijamant se sprema za transfer karijere?

Gazzetta dello Sport: Pirlo odabrao Džeku, četiri su razloga!

Admin Čaušević

Godine su samo broj. Pokazao je to Edin Džeko i minule sezone u Seriji A sa 16 postignutih golova i 11 asistencija zbog čega ne čudi da je i dalje tražen igrač.

Gazzeta dello Sport u svom današnjem printanom izdanju navodi kako je Džeko postao prva želja Andrea Pirla i sve je izvesniji transfer karijere iskusnog bh. napadača.

Ugledni list piše da će sigurno stići jedan napadač u novi Juventus, a Pirlova želja je kapiten reprezentacije BiH. Četiri su ključna razlika.

Zbog svoje igre leđima bio bi idealna podrška za Cristiana Ronalda, iskusan je, posjeduje zavidnu tehniku i radi puno za tim. Kontakti su već uspostavljeni.

Gazzetta navodi kako se Džeko danas vraća sa odmora iz Hrvatske u Rim nakon čega će uslijediti pregovori oko eventualnog odlaska.

Mogući problem mogla bi biti visina plate. Popularni Dijamant s bonusima na godišnjem nivou u Romi zaradi sedam miliona eura, a Juventus mu namjerava ponuditi manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Džeko je u Italiju stigao 2015. godine, nekoliko sedmica nakon što je Pirlo napustio Juventus, ali očigledno da nekada sjajni veznjak izuzetno cijeni kvalitete 34-godišnjeg Sarajlije.

Gazzetta dodaje da Pirlo u vezni red želi dovesti mladog Manuela Locatellija koji je ranije igrao za Milan, ali je prošle sezone eksplodirao u dresu Sassuola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.