FOTO - EPA

Vijesti sa Apenina

Budi se i Roma: Džeki ugovor do ljeta 2023.

Adnan Beganović

"Edin je Romin kapiten i sve dok on želi, ostat će igrač Rome", jučerašnja je izjava izvršnog direktora rimskog kluba Guida Fienge koja najbolje dočarava koliko zapravo u ovom italijanskom klubu cijene Dijamanta.

U posljednjih desetak dana u italijanski mediji mnogo špekulišu o Džekinom transferu iz Rome u Juventus.

Informacije koje dolaze sa Apenina mijenjaju se iz sata u sat, a navodno će Stara dama pojačati napad Luis Suarezom ili Edinom Džekom.

I dok italijanski mediji svakodnevno donose informacije o tome, Roma je bila u defanzivi, odnosno činilo se da su u rimskom klubu pasivni te da i njima odgovoara eventualni odlazak našeg napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, jučerašnja izjava izvršnog direktora kluba je to promijenila, a kako piše danas Corriero dello Sport, u Romi ipak nemaju namjeru tek tako pustiti Džeku te su spremni ponuditi mu produženje saradnje za još jednu godinu i to pod postojećim uslovima.

Ukoliko bi Džeko prihvatio Romin prijedlog vezao bi se za rimski klub do ljeta 2023 i godišnje bi zarađivao oko 7 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.