Benfica "pobijedila" Inter i Juventus: Mladi Bugarin stigao u Lisabon
Foto: slbenfica.pt

Talentovani tinejdžer izabrao novi klub

Benfica "pobijedila" Inter i Juventus: Mladi Bugarin stigao u Lisabon

Transfer u neki od najvećih evropskih klubova i nije uvijek najbolji potez za mlade, talentovane igrače.

Međutim, tu su i klubovi koji su poznati po razvoju mladih igrača, sjajnim omladinskim pogonima i filozofiji što ranijeg davanja šanse mladim fudbalerima u seniorskom fudbalu.

Jedan od tih klubova je svakako i portugalska Benfica, a vjerovatno je zbog toga bugarski wunderkind Kaloyan Kostov izabrao transfer u redove lisabonskog kluba.

Naime, za ovog izuzetno talentovanog 16-godišnjeg defanzivca/defanzivnog veznog su zainteresovani bili i Inter i Juventus, ali je on danas zvanično predstavljen kao novi igrač Benfice.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Kostov se tako pridružio omladinskom pogonu Benfice s nadom da će u narednih par godina dobiti šansu i u prvom timu.

Do sada je Kostov bio član bugarskog drugoligaša PFC Septemvri Sofija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi