Salčinović je pokazao još jednom zašto ga navijači toliko vole i cijene, njegova ljubav prema Čeliku nema granica, a to je pokazao i danas kada je zaigrao za crno-crvene u najnižem rangu takmičenja

Kapiten NK Čelik ušao u drugom poluvremenu

Salčinović održao obećanje: "Robijaši" mu ispred stadiona skandiranjem zahvalili za današnji potez

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas igraju meč 3.kola Kantonalne lige ZDK protiv gradskog rivala Borca iz Tetova.

Zeničani su i danas pokazali da su razina više u odnosu na ostale ekipe, a posebno je danas bio interesantan jedan detalj na utakmici.

Naime, dugogodišnji kapiten Fenan Salčinović u 70.minuti je ušao u igru, te je nakon Nurkovića, Žune i Mahmutovića, koji su bili članovi ekipe Čelika u prošloj sezoni u Premijer ligi, četvrti igrač koji je zaigrao u najnižem rangu takmičenja.

Nakon što je nedavno održao press konferenciju i otpisao većinu duga koju ima klub prema njemu, dao je obećanje da će igrati besplatno za Čelik i u najnižem rangu. Njegov ulazak u igru oduševio je navijače Čelika, koji su u prostorijama svog udruženja na stadionu pratili putem Livestreama današnji meč. Nakon što je Salčinović ušao u igru, skandiranjem njegovog imena zahvalili su mu na svemu što daje za klub, ali i na današnjem potezu, odnosno igranju za Čelik u najnižem rangu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Sigurno da će Salčinović dosta značiti za mnoge mlade nogometaše u prvom timu, koji su do jučer dohvatili lopte ovom nekadašnjem reprezentativcu BiH, koji je pokazao još jednom svoju ljudsku, ali i igračku kvalitetu i obraz.

S Nurkovićem, Žunom, Salčinovićem, Mahmutovićem, te mlađim Čičkom, Muslićem, Piljugom, Popovićem i ostalim momcima, crno-crveni su sigurno prvi favoriti za osvajanje prvenstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.