NK Čelik pred gradski derbi s Borcem angažovao dvojicu novih igrača
Zeničani sutra na Bilinom polju u gradskom derbiju dočekuju Borac, te žele nastaviti s pobejdama i zadržati prvo mjesto na tabeli

Pojačat će konkurenciju u veznoj liniji

NK Čelik pred gradski derbi s Borcem angažovao dvojicu novih igrača

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon tri kola i tri pobjede u Kantonalnoj ligi ZDK dijele prvo mjesto s ekipom NK Žepče 1919.

Zeničani će sutra u okviru 4.kola na Bilinom polju u gradskom derbiju dočekati tim Borca iz Tetova. To će biti ujedno i duel dvaju najstarijih klubova iz grada, ali i prilika da crno-crveni upišu novi trijumf i ostanu na vrhu tabele.

Za ovaj duel šef stručnog štaba Pavle Skočibušić neće moći računati na kartoniranog Selima Žunu, dok je danas i zvanično dobio dva pojačanja za sutrašnji duel.

Papirologija je završena, igrači su registrovani i sutra bi trebali da upišu prve minute u ovoj sezoni.

Riječ je o 22-godišnjem Amaru Šišiću i 24-godišnjem Sulejmanu Salkiću. Riječ je o nogometašima koji će sigurno pojačati konkurenciju u ekipi.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Šišić je svoju karijeri počeo u Tempo Sportu, poslije je došao u omladince Čelika, a posljednja dva angažmana bila su mu vezana za futsal u klubovima Calp i Neimari. Kada je u pitanju Salkić, on igra na poziciji krila, svoju karijeru je počeo u Čeliku, a igrao je još za Vitez i austrijski St.Polten, dok posljednjih godina kotira kao vrsni igrač futsala, te je igrao za MNK Calp, MNK Slogu i MNK Neimari.

Ova dvojica igrača svoj debi u crno-crvenom dresu trebali bi imati sutra, a vidjet ćemo hoće li opravdati povjerenje stručnog štaba i ljudi koji su ih doveli u klub.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FRLegioen
Volimo Celik I uvijek cemo ga voljeti...nije vazan rang takmicenja,pozicija na tabeli...Crknite dusmani
8 0
Fcs
Evropa drhti !!!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi