Odlučili se oglasiti

Roma objavila zvanično saopštenje zbog Milika i pregovora s Napolijem

Endin Čaušević

Roma i Napoli još uvijek nisu postigli konačan dogovor oko Arkadiusza Milika koji koči prelazak Edina Džeke u Juventus.

Džeko je davno sve dogovorio sa Starom damom i čeka samo dolazak Milika u Romu, ali to ne ide po planu. Vučica ne želi da pusti bh. napadač dok ne nađe zamjenu za njega i odlučni su da to bude Poljak.

Iako se prije nekoliko dana činilo da je sve završeno, ipak od toga još uvijek nema ništa. Pregovori su stali jer Milik i Napoli trebaju da riješe neke nesuglasice oko plata, ali i novog ugovora.

Milik treba da produži ugovor na godinu dana kako bi mogao u Romu na posudbu, a rimski klub će potom otkupiti njegov ugovor narednog ljeta. Međutim, pregovori su stali na tome i svi čekaju da Napoli konačno pusti Poljaka u Romu kako bi se završio i Džekin transfer.

Italijanski mediji jutros su saopštili da je sve stalo jer klubovi i dalje pregovaraju oko cijene Milika. Navodno, Roma je tražila da Napoli snizi cijenu što je naljutilo Aurelija De Laurentiisa, te su navodno poručili da to žele jer Milik nije u fizički najboljoj formi. No, rimski klub je zvaničnim saopštenjem odlučio da to demantuje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Želimo da se oglasimo povodom glasina o pregovorima s Napolije o mogućem transferu Arkadiusza Milika. Roma negira bilo kakve navode o stanju pregovora, a pogotovo o fizičkom stanju igrača kojeg izuzetno cijenim i poštujemo. Klub nikada neće komentarisati ni službeno ni u povjerenju zdravstveno stanje igrača koji je registrovan za drugi klub. Odbijamo bilo kakvo potpisivanje izjava o fizičkom stanju fudbalera i takve informacije ne dolaze od nas", poručili su iz Rome.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.