Košarkaška liga osnovnih škola FBiH

Mladi Mostarci najbolji

O. Lekić

Osnovna škola Zalik iz Mostara pobjednik je finalnog turnira košarkaške lige osnovnih škola Federacije BiH, koji se proteklog vikenda igrao u Mostaru.

Osnovna škola Zalik u finalu je sa 47:36 svladala Osnovnu školu "Fatima Gunić" iz Sarajeva, dok je u borbi za treće mjesto Osnovna škola "Ruđer Bošković" iz Gruda svladala Prvu osnovnu školu iz Živinica i to rezultatom 67:63.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Sandro Gačić iz ekipe Zalik Mostar, a najbolji strijelac je Osman Šehić sa 99 poena iz ekipe Živinica.

Pehar za fer plej pripao je Osnovnoj školi iz Živinica, a za najperspektivnijeg igrača proglašen je Marko Kostić iz škole iz Brčko Distrikta.

Organizator turnira je bilo Federalno ministarstvo kulture i sporta uz pomoć organizacije MV-Basket 2000 iz Sarajeva. Tehnički organizator je bio Sportski savez u HNŽ-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.