Košmarna noć za Leeds United: Begović lansirao Leicester u Premiership
Copyright: EveryxSecondxMediax

Nevjerovatan rezultat u Londonu

Košmarna noć za Leeds United: Begović lansirao Leicester u Premiership

Haris Zilić

Engleski Championship se bliži kraju, a ovaj vikend na rasporedu je predzadnje 45. kolo koje je počelo večeras i već nakon prve utakmice kola saznali smo i klub koji se vraća u Premiership.

Ekipa Leicestera je dvije utakmice prije kraja i matematički osigurala povratak u Premiership.

Leciester nije večeras igrao, ali Lisicama je na ruku išla sjajna partija QPR-a koji je sa 4:0 deklasirao Leeds United.

QPR je ovim trijumf sebi obezbijedio opstanak i matematički kolo prije kraja, a Leeds doveo u tešku situaciju kada je u pitnaju borba za direktan plasman u Premiership.

Golove za QPR večeras su postigli Chair u osmoj i 86. minuti, Andersen u 22. i Dykes u 23. minuti utakmice.

Jedan od junaka QPR-a je i bh. golman Asmir Begović koji je u nekoliko situacija spašavao svoj tim, ali i skidao je zicere fudbalerima Leedsa.

Oglasi

Dakle, Leicester je lider sa 94 boda i ima još dvije utakmice do kraja, Leeds je drugoplasirani sa 90 bodova i ima utakmicu do kraja, tako i da Leicester izgubi obje utakmica do kraja Leeds ih ne može prestići i Lisice su sigurno na prva dva mjesta koja vode u Premiership direktno.

Poraz Leeds United nabacio je je osmijeh i na liva navijača Ipswich Towna koji sada imaju ogornmnu šansu.

Ipswich je na 89 bodova, ali do kraja imaju tri utakmice da odigraju, tako da bi mogli uz Leicester direktno u Premiership.

Kiksevima Ipswicha nada se i Southampton, kao i porazu Leedsa u zadnjem kolu da probaju direktno u Premiership, ali to je već sada viša matematika.

Oglasi

Za play-off se bore WBA, Norwich i Hull, dok matematičke šanse ima i Coventry pa ćemo vidjeti za dvije sedmice ko sa Leicesterom ide direktno u Premiership, a koje četiri ekipe će kroz play-off tražiti posljednju kartu za društvo najboljih.

Što se tiče osptanka, QPR je nakon večerašnje utakmice siguran, ali iza njega je prava gužva jer će se u preostala dva kola za opstanak boriti Stoke, Blackburn, Plymouth, Sheffield Wendsday, Birmingham i Huddersfield, a pomenute ekipe su u šest bodova razlike. Odavno je poznato da je trećeligaš od naredne sezone ekipa Roterhama.

Championaship, 45. kolo:

QPR - Leeds United 4:0

Top Komentari

HamzaVojvoda
To Asmir beze drago mi je da si i dalje dobar golman. Kakav takav najbolji sto je Bosna imala i kolko vec dugo ga nema u repki?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi