Dominik Livaković spreman za izdaju koju mu Turci nikad neće oprostiti
Hrvatski golman nema ništa protiv odlaska (Foto: Matija Habljak / Pixsell)

Ovo bi moglo biti bolno za Fener

Dominik Livaković spreman za izdaju koju mu Turci nikad neće oprostiti

Midhat Šljivak

Hrvatski golman Dominik Livaković (29) uveliko traži novi klub. Njemu je Turske i Fenerbahčea dosta, ali ono što se sprema moglo bi mu zauvijek zatvoriti vrata Istanbula.

Dominik Livaković se očigledno pokajao što je došao u Fenerbahče. 29-godišnja jedinica reprezentacije Hrvatske prošao je kroz pravi pakao ove sezone, napadnut je i od navijača, te su sve glasnije priče da će otići iz Fenera na kraju sezone.

Neće Livaković imati ništa protiv toga, ali bi mogao napraviti potez kojim bi postao nepoželjna ličnost u Turskoj i Istanbulu.

Na stolu hrvatskog golmana je ponuda grčkog velikana Olympiacosa. On je, tvrde turski mediji, spreman da je prihvati i da karijeru nastavi u redovima crveno-bijelih iz Pireja.

To bi u Fenerbahčeu, ali i u Turskoj bilo označeno kao izdaja. Grci i Turci su decenijama u zategnutim odnosima i svaki odlazak sportista iz jedne u drugu državu uvijek bude pod posebnom lupom.

Livaković bi, ako se transfer zaista ostvari, na golu Olympiacosa trebao zamijeniti mladog Konstantinosa Tzolakisa (21) koji bi ovog ljeta trebao napustiti klub i pojačati redove nekog od evropskih velikana.

Oglasi

Tim iz Pireja je već spremio ponudu za Hrvata. Na stolu Fenera bit će cifra između četiri i šest miliona eura, što je znatno manje od cifre koju je istanbulski klub platio zagrebačkom Dinamu i koja je iznosila oko devet miliona eura.

Livaković je navodno spreman na odlazak. Njemu je dosta pritiska i svega što se dešava u turskom fudbalu i neće biti iznenađenje ako napusti Fener nakon samo jedne sezone.

Hrvatski golman je ove sezone 42 puta stajao među stativama turskog velikana, primio je 45 pogodaka, a 17 puta je sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Saudijska Arabija još jedna opcija

Pored ponude iz Pireja timovi iz Saudijske Arabije također su pokazali interes za hrvatskog golmana.

Oglasi

Dosta je timova iz ove zemlje koji traže kvalitetno rješenje na poziciji golmana. Ponude su naravno ogromne i vidjet ćemo hoće li eventualno Livaković završiti u Arabiji.

Podsjetimo, Livaković je karijeru počeo u Zadru. Kao junior je 2012. godine prešao u NK Zagreb, da bi član zagrebačkog Dinama postao u ljeto 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

On se prošlog ljeta povezivao s brojnim timovima iz najvećih evropskih liga. Ipak, na kraju je završio u Turskoj i očigledno se pokajao što je izabrao Fener.

Tu je i Evropsko prvenstvo gdje će biti jedinca Hrvatske. Dobar nastup mogao bi mu donijeti i neki još veći transfer, ali ostaje nam da vidimo šta će odlučiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi