Jednom 39, drugom 19, a obojica čarobnjaci - Luka Modrić može mirno ostaviti 'desetku' Ardi
Hrvat je velika podrška mladom Turčinu

Fenomenalni potezi

Jednom 39, drugom 19, a obojica čarobnjaci - Luka Modrić može mirno ostaviti 'desetku' Ardi

Midhat Šljivak

Luka Modrić i Arda Guler večeras su po prvi put skupa zaigrali od prve minute u dresu Real Madrida.

Trener kraljevskog kluba Carlo Ancelotti odlučio je na meču s Real Sociedadom pružiti šansu za igru igračima koji su ove sezone imali nešto manju minutažu, te je većinu prvotimaca ostavio na klupi.

Konačno je šansu da pokaže šta zna dobio mladi turski fudbaler Arda Guler. 19-godišnjak je to iskoristio i zabio je jedini pogodak na utakmici.

Odigrao je ovaj momak zaista fenomenalan meč. Imao je zaista vrhunske poteze na terenu, ali ništa za njim nije zaostajao ni hrvatski čarobnjak Luka Modrić.

S gotovo 39 godina na leđima Luka je na terenu proveo 84 minute, protivnike je driblao poput čunjeva, a zajednička akcija s Gulerom iz 67. minute je nešto zaista prekrasno.

Modrić se lagano driblingom riješio Zakharyana, uputio je potom pas prema Ardi koji je petom prebacio Javija Galana. Defanzivac domaćeg tima nije znao šta ga je snašlo.

Oglasi

Turski fudbaler je nedugo nakon toga zamijenjen, proglašen je i igračem utakmice, a na kraju je jasno vidljivo koliku podršku starijih saigrača ima ovaj momak.

Luka Modrić je konstantno uz njega. Pruža mu savjete na svakom koraku, ohrabruje ga i ovo je sigurno velika stvar za njega.

Bez ikakve dileme Luka mu nakon svega viđenog može mirno prepustiti desetku Reala ako se odluči otići iz kluba. Momak je zaista fenomenalan.

Oglasi

Očekivano, 19-godišnjak je večeras dobio nagradu za najboljeg igrača utakmice.

Arda želi ostati u Realu

Real Madrid ne bi imao ništa protiv da Arda Guler narednu sezonu provede negdje na posudbi.

Carlo Ancelotti je svjestan kvaliteta mladog turskog fudbalera. Ipak, s obzirom na konkurenciju, te da dolaze velika pojačanja u ofanzivnom dijelu igre, on bi Ardu najradije vidio negdje na posudbi, gdje bi redovno igrao.

Iako ga Italijan hvali, ne može mu garantovati minutažu u narednoj sezoni. Jasno mu je to saopštio i mladi Turčin će morati odlučiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

A odluka će stići na kraju sezone. Ovaj dečko vjeruje da za njega ima prostora od prve minute na terenu, no konkurencija će naredne sezone dolaskom Endricka i Kyliana Mbappea biti nevjerovatna.

Dosta je klubova koji bi rado doveli Ardu na posudbu. Šta će on i klub odlučiti bit će poznato na kraju sezone. Za sada je njegova želja da ostane i da se bori za svoj status.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Kad modric ode anceloti nosi 10 bar 2g
0 0
Tutumaca
Kad modric ode anceloti nosi 10 bar 2g
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi