Oglasio se na Twitteru

Navijač Rome bijesan na Edina Džeku: "Pogledajte ovo, pa on ne treba da bude ovdje"

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome u nedjelju su na svom terenu remizirali protiv Juventusa (2:2) u derbiju drugog kola italijanske Serije A.

Roma je u dva navrata imala prednost u ovoj utakmici, ali na kraju je Cristiano Ronaldo spašavao Staru damu koja je uspjela izbjeći poraz na Olimpicu. U centru pažnje bio je bh. napadač Edin Džeko koji je do prije desetak dana bio na korak od odlaska u Juventus.

Džeko je sve dogovorio sa Starom damom, ali na kraju je propao transfer jer Roma nije našla zamjenu za njega. Na kraju je ostao u rimskom klubu, te je igrao od prve minute protiv Juventusa.

Bh. napadač je imao dvije fantastične šanse da zabije gol i sve riješi u ovoj utakmici, ali nije uspio. No, Džeko je i pored toga ostavio dobar utisak i pokazao da je sada fokusiran samo na Vučicu.

Međutim, bilo je i onih koji su nezadovoljni igrom Dijamanta. U centru pažnje italijanske javnosti našao se jedan od navijača Rome koji je žestoko kritikovao Džeku, te poručio da on ne treba biti prvi napadač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je dobar primjer zašto imam problem s Edinom Džekom. Pogledajte kako ne želi da trči između defanzivaca gdje ima ogroman prostor da mu Mkhi da taj pas u prostor. Umjesto toga on se kreće tako sporo. On ne treba da bude ovdje. Mislim, dajte stvarno, Mhki je sposoban da mu da dva pasa u prostor i brži napadač to mora da iskoristi. Chiellini je prespor, a Cuadrado predaleko da pomogne. Igraj kontru kako treba da se igra".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.