Sjajna utakmica

Majstorije Hiroša za čudesan preokret Mladosti protiv Radnika

Esmer Oštraković, foto: Dino Kurbegović

Mladost iz Doboja kod Kaknja je u sjajnoj utakmici ostvarila pobjedu protiv Radnika.

U sjajnoj utakmici viđeno je pet golova, a pobjedu su na nevjerovatan način ostvarili nogometaši Mladosti.

Krenulo je jako dobro za Mladost, koja je do vodstva došla u 23. minuti. Sjajan prodor napravio je Hiroš, a gol je postigao Hadžić.

Samo šest minuta kasnije stvari je na početak vratio Mekić sjajnim golom sa vrha šesnaesterca. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu otvorena igra u kojoj su gosti bili nešto bolji protivnik, a to su krunisali golom u 67. minuti. Strijelac je bio Bradonjić.

A onda je na scenu stupio Amer Hiroš.  Prvo je u 84. minuti izborio penal koji je sam pretvorio u gol za poravananje, a zatim fenomenalan trenutak u 89. minuti.

Hiroš je primio loptu u kaznenom prostoru gostiju, a onda majstorski matirao Kozića za preokret i pobjedu Mladosti.

Do kraja utakmice Hiroš je uspio dobiti i crveni karton, ali obzirom na pobjedu i njegovu odigranu utakmicu, to je sasvim sigurno palo u drugi plan.

FK Mladost - FK Radnik 3:2 (1:1)

FK Mladost: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda, Hadžić, Hiroš, Ćerimagić, Biber, Lalić, Mahmić, Begić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Radnik: Kozić, Novaković, Sušić, Mekić, Bradonjić, Popara, Šarić, Huseinbašić, Đurić, Koraksić, Šubert.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.