Kako je propao transfer Dijamanta u Juventus

Pred susret s Džekom: Milik otvorio dušu i objasnio ko je kriv što nije otišao u Romu

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra u gostima protiv Poljske utakmicu četvrtog kola Lige nacija.

Za Poljake najveći problem je Robert Lewandowski koji ima problema s povredom i najvjerovatnije neće moći odigrati cijeli meč. Umjesto njega u tim bi trebao "uskočiti" Arkadiusz Milik kojem je igranje u reprezentaciji očito jedina minutaža ove sezone.

Poznato je da je Milik htio napustiti Napoli ovog ljeta, a nakon što se to nije desilo klub je odlučio da ga pošalje na tribine. Njegov ugovor ističe na kraju sezone i očito je da će isti presjediti na tribinama što je nešto najgore što se fudbaleru može desiti.

Milik je u ljetnom prelaznom roku imao nekoliko ponuda, a bio je najbliži odlasku u Romu. Trebao je biti dio transfera Edina Džeke koji je bio na korak od Juventusa, a poljski napadač je trebao biti njegova zamjena u Romi.

Međutim, u samom finišu ovaj transfer je propao iako je sve bilo dogovoreno. Na kraju se Roma i Napoli nisu mogli dogovoriti, a Juventus je odustao od svega i umjesto Džeke doveo Alvara Moratu.

Milik je za poljske medije odlučio da otkrije šta se desilo i potvrdio je da će čak prošao ljekarske preglede u Romi.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ne mogu dati detalje šta se desilo, ali ću se potruditi da vam to drugačije objasnim. Da se transfer ostvari mora doći do dogovora između igrača i oba kluba. Ja sam pristao na transfer, ali se klubovi nisu dogovorili i ostao sam u Napolju", počeo je Milik i nastavio.

"Istina je da sam uradio ljekarske preglede u Romi i sve je bilo kako treba. Čak se i klub oglašavao oko toga. Ipak, na kraju je sve propalo, a ja zaista ne mogu reći zbog čega. Samo želim da kažem da sam ja htio da idem u Romu i to je to".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.