Na jučerašnjem treningu Poljske pojavilo se samo 14 fudbalera

Selektor dao objašnjenje

Na jučerašnjem treningu Poljske pojavilo se samo 14 fudbalera

Endin Čaušević

Bh. reprezentacija otputovala je danas za Wroclaw gdje nas sutra očekuje meč četvrtog kola Lige nacija protiv Poljske.

U našem timu vlada dobro raspoloženje nakon remija protiv Nizozemske, ali je jasno da Zmajevi moraju sutra doći do pobjede ukoliko žele ostati u borbi za vrh tabele, ali i opstanak u Ligi A.

Poljaci su prije mjesec dana u Zenici slavili nakon preokreta sa 2:1 i jasno je da kao favoriti ulaze u sutrašnji meč. No, najveći problem za njih jeste Robert Lewandowski koji ima malih problema s povredom, te je sigurno da neće odigrati cijeli meč.

Također, selektor ovog tima Jerzy Brzeczek na jučerašnjem treningu odlučio je da poštedi većinu igrača koji su nastupili na meču protiv Italije. Na treningu je bilo svega 14 igrača, a ostali su dobili dozvolu da ostanu u hotelu i odmore se za sutrašnji meč.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Čak sedmorica igrača Poljske sutra moraju biti oprezna jer imaju žuti karton, te im prijeti suspenzija za okršaj protiv Italije. Poljaci će danas odraditi novi trening na kojem bi svi igrači trebali biti u punom pogonu.

Jedino su pod lupom Lewandowski i Krychowiak koji su se žalili na povrede i oni bi mogli trenirati po posebnom programu.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Svi u napad,jedan je Hase!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti