Nije teže povrijeđen, ali je Lewandowski svojim potezom razočarao čelnike Bayerna

Čude se što odmah nije tražio izmjenu

Nije teže povrijeđen, ali je Lewandowski svojim potezom razočarao čelnike Bayerna

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra u gostima protiv Poljske utakmicu četvrtog kola Lige nacija.

Zmajevi su u nedjelju na Bilinom polju odigrali meč bez golova protiv Nizozemske, a isti epilog bio je i na utakmici Poljske i Italije. Bh. tim danas putuje za Poljsku, a sutra od 20:45 sati očekuje nas utakmice protiv ovog rivala koji nas je prošlog mjeseca pobijedio u Zenici (1:2).

No, ono što najviše brine Poljake pred sutrašnju utakmicu jeste Robert Lewandowski koji je u 82. minuti utakmice protiv Italije napustio teren jer se žalio na povredu.

Pregledi su pokazali da se radi o lakšoj povredi zgloba desne noge i zbog toga Lewandowski sigurno neće odigrati cijeli meč protiv Zmajeva. Iz Bayerna čak traže da ga selektor skroz poštedi, ali očekuje se da će Lewa odigrati nekih sat vremena.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Također, ono što je iznenadilo čelnike Bayerna jeste činjenica da se Lewandowski povrijedio još sredinom prvog poluvremena, ali nije htio da napusti teren. U Bayernu smatraju da je odmah trebao tražiti izmjenu, ali očito je da je Lewandowski bio spreman da nastavi meč.

Sigurno da je najbolji napadač Evrope rizikovao težu povredu, ali na njegovu sreću to se nije desilo. Ipak, očekuje se da će Lewandowski pored svega početi sutrašnji meč protiv BiH, ali da na terenu neće biti svih 90 minuta.

Top Komentari

AmarSahi
Kad on dođe na naše igrače, neće moći 3 mjeseca igrati.
5 2
sslazio
Lomi ga Sinisa do kosti
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi