Handžić i Rahmanović za nova tri boda

Šampion nastavlja nizati pobjede: Na Koševu pao desektovani Široki Brijeg

Edmir Škorić

U susretu 11. kola Premijer lige BiH Sarajevo je ostvarilo pobjedu nad Širokim Brijegom (2:0).

Gosti iz Širokog Brijega s uu glavni grad BiH stgli sa ukupno 13 igrača u kadru. Bilo je čak upitno hoće li se meč odigrati večeras, no na kraju je odlučeno da lopta krene s centra na stadionu Koševo u 19:05 sati.

Sarajevo je, i da su gosti bili kompletni, svakako imao ulogu favorita, no vjerovatno bi gosti imali veće šanse da nešto naprave na Koševu, a ovako je bordo tim rutinski stigao do pobjede i nastavio pobjednički niz te se osamio na vrhu tabele sa 26 bodova uz omjer od osam pobjeda i dva remija, dakle i dalje jedini neporaženi tim u Premijer ligi.

Od početka uglavnom je Sarajevo napadalo i imalo loptu u nogama, a u 11. minuti Rahmanović šutira ravno u Zlomislića. Pet minuta kasnije Velkoski je neprecizan, a u 20. minuti reprezentativac Sjeverne Makedonije ne koristi veliku šansu nakon što se našao oči u oči sa gostujućim golmanom Zlomislićem.

Plela se mreža oko gola Širokobriježana, da bi u 39. minuti Haris Handžić zatresao mrežu gostiju poslije ubačaja Velkoskog iz kornera i to je ujedno bio rezultat prvog dijela meča.

U četvrtoj minuti nastavka umalo novi gol Handžića, ali je Zlomislić odbranio, a onda je golman gostiju zaustavio i pokušaj Rahmanovića.

Probao je i Velkoski u 72. minuti, opet Zlomislić sjajno brani, pa je zatim izblokiran udarac rezerviste Ahmetovića u 77. minuti, da bi sve dileme oko pobjednika otklonio razigrani Rahmanović deset minuta prije odlaska na odmor.

Uz malo sreće je došao u situaciju jedan na jedan i Zlomislić tu nije imao previše šansi, pa je sjajni veznjak ovjerio nova tri boda aktuelnog prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo narednog vikenda dočekuje Krupu i ima dobru priliku da nastavi nizati pobjede, dok će Široki Brijeg na još jedno gostovanje - Tuzlu kod Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.