FOTO: EPA

Sigurna pobjeda

Chelsea se poigrao sa Sheffield Unitedom

Esmer Oštraković

Nogometaši Chelseaja ostvarili su sigurnu pobjedu na domaćem terenu protiv Sheffield Uniteda sa 4:1.

Domaća ekipa bila je favorit na ovom susretu, a na kraju su tu ulogu apsolutno opravdali i na terenu.

Nije dobro krenulo za ekipu Chelseaja jer su primili gol na samom otvaranju utakmice. Naime, u 9. minuti McGoldrick je doveo goste u vodstvo.

Ipak, domaća ekipa je rezultat preokrenula u svoju korist i to već do kraja prvog poluvremena. Prvo je Abraham izjednačio u 23. minuti, a vodstvo domaćim donio je Chilwell golom u 34. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugom poluvremenu viđena su još dva gola, oba u mreži gostiju. Strijelci su bili Silva u 77. minuti i Werner u 80. minuti utakmice.

Sjajnu utakmicu odigrao je Ziyech koji je upisao dvije asistencije, ali je kreirao još nekoliko šansi za svoje saigrače, ali ih oni nisu iskoristili.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.