PSG izgubio u Leipzigu, nevjerovatan preokret Seville, Chelsea i Borussia uvjerljivi
Foto - EPA

Liga prvaka, 3. kolo

PSG izgubio u Leipzigu, nevjerovatan preokret Seville, Chelsea i Borussia uvjerljivi

M. Šljivak

Veoma efikasne su večeras bile utakmice 3. kola Lige prvaka.

Na svakoj utakmici su postignuta barem tri gola, a trijumfe su upisali Sevilla,. Chelsea, Borussia Dortmund i RB Leipzig.

RB Leipzig je sa 2:1 pobijedio viceprvaka Evrope PSG.

Uzbudljiv meč na Red Bull Areni donio je preokret domaćeg tima, koji je u jednom trenutku bio na ivici da nakon 15 minuta ima veliki zaostatak.

Gosti su vodili golom Di Marije u šestoj minuti, da bi isti igrač u 16. imao penal koji nije iskoristio i protivnika je ostavio u igri.

To je RB Leipzig iskoristio. Nkunku je u 42. minuti zabio za 1:1, da bi u 56. minuti Forsberg sa penala zabio za 2:1 i ispostavit će se pobjedu svog tima. Gosti su meč završili sa dva igrača manje jer su isključeni Gueye i Kimpembe.

Chelsea je sa dva gola Wernera (oba penala) i Abrahama savladao Rennes sa 3:0, istim rezultatom je Borussia Dortmund dobila Club Brugge na gostovanju, a pogađali su Hazard i Haaland dva puta.

Sjajan preokret napravila je Sevilla koja je sa igračem manje pobijedila Krasnodar sa 3:2.

Gosti su golovima Suleymanova i Berga sa bijele tačke nakon 20 minuta igre imali prednost od 0:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uspjeli su domaći preko Rakitića doći do gola za 1:2 u 42. minuti, a zatim Jesus Navas pravi crveni karton i ostavlja svoj tim na cjedilu.

U nastavku domaći tim dolazi do pobjede. En Nesyri je zabio dva gola i odveo je svoj tim do trijumfa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi