Sjećanje na legendu

Najteži Maradonin gol u karijeri je iz indirekta: Danas bi svi raspalili po lopti, ali ne i El Pibe

Admin Čaušević

Diego Armando Maradona je preminuo u 61. godini od posljedica srčanog udara. 

Maradona je bio istinski velemajstor, čarobnjak s loptom u nogama, a zbog svojih vještina s loptom u nogama bio je problem za sve defanzivce.

Najljepši period karijere El Pibe je proveo igrajući za Napoli s kojim je postao prvak Italije te osvojio tadašnji Kup UEFA.

Legendarni Argentinac je postigao pregršt lijepih golova, onaj protiv Engleske kada je prešao pola terena s loptom u nogama i povaljao Engleze je vjerovatno i najboljih svih vremena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, i pogodak Juventusu u dresu Napolija se posebno pamti jer je postignut iz izuzetno teške pozicije obzirom da se radilo o indirektnom udarcu.

Maradona je uspio zavrnuti loptu na nevjerovatan način, prebaciti živ zid i pogoditi pod samu prečku. Gol koji ulazi u kategoriju nemogućih pogledajte u video prilogu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.