I uzdrmani Pele se oprostio od Maradone

Veliki rivali

I uzdrmani Pele se oprostio od Maradone

Admin Čaušević

Ko je veći fudbaler, Mardona i Pele, je pitanje na koje odgovor obično glasi: "Sve je stvar ukusa".

Maradona i Pele su igrali u dvije različite ere, ali se sasvim opravdano smatraju najboljim igračima fudbalske igre svih vremena.

Argentinac je danas preminuo u 61. godinu, ali sjećanja na njegove majstorije će ostati zauvijek. Od Malog zelenog se oprostio i Pele.

"Kako tužna vijest. Izgubio sam velikog prijatelja, a svijet je izgubio legendu. Još se puno ima za reći, ali za sada neka Bog da snage porodici", napisao je Pele i poručio:

"Nadam se da ćemo se jednog dana moći zajedno igrati na nebu".

Inače, i 80-godišnji Pele je početkom godine imao zdravstvenih problema, jedno vrijeme je bio u bolnici, ali se uspio oporaviti i za sada se osjeća bolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi