Najveći rival i najmrži stadion: Posljednji Maradonin meč u karijeri, a da to niko nije ni slutio

Oprostio se sam pet dana nakon derbija

Najveći rival i najmrži stadion: Posljednji Maradonin meč u karijeri, a da to niko nije ni slutio

E. Čaušević

Jedan od najboljih igrača svih vremena Diego Maradona preminuo je danas u 60. godini života.

Cijeli svijet je u šoku nakon što su iz Argentine stigle informacije da je Maradona preminuo nakon što je doživio srčani udar. Nažalost, ovaj put se nije izvukao i ljekari nisu uspjeli da ga vrate u život.

Smrt jednog od najboljih ikad je žestoko potresla cijeli svijet, te se mnogi putem društvenih mreža opraštaju od Maradone.

No, također mnogi su se prisjetili i njegove zadnje profesionalne utakmice koju je Maradona odigrao 25. oktobra 1997. godine. Tada je Boca Juniors igrala protiv najvećeg rivala River Platea, a Maradona je kao kapiten predvodio svoj tim.

Maradona je bio u stanju da odigra svega 45 minuta jer je tada već imao velikih problema s koljenima. Umjesto njega ušao je Riquelme, a na kraju je Boca uspjela da slavi na Monumentalu sa 2:1. Mnogi tada nisu ni slutili da je to upravo posljednji meč Maradone u karijeri.

"Moja fudbalska karijera je završena", rekao je Maradona samo pet dana nakon utakmice protiv Rivera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi