Momenat koji je bio odlučujući za smrt Malog zelenog čarobnjaka?

Nekoliko dramatičnih dana

Momenat koji je bio odlučujući za smrt Malog zelenog čarobnjaka?

Admin Čaušević

Fudbalski svijet je ostao bez svog najvećeg igrača. Starije generacije se u šoku i nevjerici jer više nema Malog zelenog čarobanjka. 


U 61. godini preminuo je Diego Armando Maradona, nekadašnji prvak svijeta s Argentinom i čovjek s magijom u svojoj lijevici.

Posljednji dani u životu legendarnog Argentinca su bili puni neizvjesnosti, a možda i presudni momenat za njegovu smrt je putovanje dugo 73 kilometra koje je na neki način i iscrpilo njegovo tijelo.

Maradona je imao anemiju te se osjećao depresivnim pa je prebačen u bolnicu. Hematom koji se pojavio je zahtjevao operativni zahvat pa je morao biti transpotovan u drugu kliniku.

Razdaljina od 73.2 kilometra je posljednji put kada je mogao osjetiti podršku svojih navijača koji su ga pratili ulicama od početka do kraja.

Nekoliko dana kasnije, vratio se kući, imao je srčani udar od kojeg se nije mogao oporaviti. Tokom dana je stigla vijesta da je preminuo.

Ispostavilo se da je tokom operacije došlo do komplikacija. Maradonino tijelo je je postalo hladno te je prestalo da daje znakove života.

El Pibe je karijeru počeo sa 16 godina u Argentinos Juniorsima. Zatim je igrao za Bocu, Barcelonu, Napoli gdje apsolutni idol jer je ovaj tim odveo na vrh Serije A. Karijeru mu je obilježio i događaj iz 1991. godine kada je bio pozitivan na kokain.

Igrao je na četiri Svjetska prvenstva, a Gaučose je na svjetski tron odveo 1986. godine u Meksiku. Nakon okončanja karijere bavio se trenerskim poslom. Njegova karizma, genijalnost s lopom i nevjerovatna tehnika nikad neće biti zaboravljeni.

Top Komentari

AmarSahi
Kako god bilo, ostat će legenda, jer legende nikad ne umiru.
9 5
Penderinos
Sve nas čeka ista sudbina, samo što nas uvijek iznova zavoli kada nas napusti voljena i cijenjena osoba ! Uvijek ćemo te se sjećati El Pibe !
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti