Olimpik nemoćan u Mostaru: Velež nastavio sa fantastičnim igrama

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež je u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru pobijedio Olimpik rezultatom 2:0.

Nakon nešto mirnijeg uvoda u meč gosti su prvi zaprijetili i to u 12. minuti. Šišić šutira iz teške pozicije, ali pravo u Bogdanovića. Zatim je i Handžić pokušao za goste, nije bio precizan.

Velež je potom preuzeo terensku nadmoć. Brandao u 25. minuti dobro šutira, Hadžić brani, kao i pet minuta kasnije kada pokušava Mulić.

U 37. minuti meča dvije dobre šanse za domaće. Cvijanovićev udarac je blokiran, a u nastavku akcije Pršeš prebacuje gol gostiju.

Ipak, samo minut kasnije Rođeni su poveli. Vehabović ubacuje, a Fejsal Mulić pogađa za 1:0. Pogodak je prvobitno poništen, ali ga je kasnije arbitar Jelić priznao nakon konsultacije sa pomoćnikom i domaći na odmor odlaze vodstvom od 1:0.

Velež je u nastavku potpuno kontrolisao meč, ali su gosti prvi imali veliku šansu. U 58. minuti Šišić šutira, a lopta odlazi tik pored gola domaćeg tima.

Rođeni su napadali iz minuta u minut, a upornost im se isplatila u 66. minuti. Nakon prekida lopta dolazi do Obrena Cvijanovića, a ovaj fantastično pogađa same rašlje gola gostiju za prednost od 2:0.

Do kraja meča Velež je bez većih problema uspio da sačuva prednost i došao je do tri boda i Rođenima sigurno rastu ambicije.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Velež - Olimpik 2:0

VELEŽ: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Vehabović, Brandao, Radovac, Mulić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

OLIMPIK: Hadžić, Milović, Ojdanić, Osmanović, Karić, Perišić, Hadžanović, K. Handžić, Lekanić, Dujmović, Šišić

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.