Foto - EPA

Topnici sedam utakmica bez pobjede

U Premiershipu ništa novo: Arsenal ponovo izgubio!

Midhat Šljivak

Everton je u 14. kolu Premier lige savladao na Goodison Parku ekipu Arsenala rezultatom 2:1.

U jednom od derbija kola Everton je na kraju ostvario pobjedu koja ga ostavlja u samom vrhu tabele, dok je Arsenal daleko iza na 15. poziciji.

Dobar fudbal igrao se na Goodisonu. Bilo je dobrih pokušaja sa obje strane tokom cijelog meča, a svi pogoci su postignuti u prvih 45 minuta meča.

U 22. minuti domaći tim je poveo. Rob Holding trese vlastitu mrežu nakon pokušaja Calverta-Lewina i to je bilo 1:0 za domaće.

Arsenal do izjednačenja stiže u 35. minuti meča. Dosuđen je penal za Topnike nakon prekršaja Daviesa nad Maitland-Nilesom, a Nicolas Pepe je precizan za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, na odmor domaći tim odlazi vodstvom. Mina je u 45. minuti nakon kornera najviši u skoku i zabija za prednost svog tima od 2:1.

U nastavku golova nije bilo. Arsenal je imao tri dobra pokušaja koje nije iskoristio, Everton je također bio veoma opasan u nekoliko situacija, ali na kraju je ostalo 2:1

Arsenal je u velikoj krizi. Sedam utakmica u Premiershipu bez pobjede, a posljednji put su slavili 1. novembra kod Manchester Uniteda (0:1).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 14. kolo:

Everton - Arsenal 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.