Mikel Arteta se pojačanjima 'vadi' iz krize
Foto - EPA

Dvojica na listi želja

Mikel Arteta se pojačanjima 'vadi' iz krize

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal igra očajno ove sezone.

Topnici su nakon 13 odigranih mečeva tek na 15. mjestu sa 14 osvojenih bodova i ekipa igra zaista katastrofalno.

Veliki je pritisak na menadžera Mikela Artetu. Navijači smatraju da bi uskoro trebao dobiti otkaz ako se serija loših rezultata nastavi.

Ako preživi narednih 20-ak dana na klupi, Arteta u januaru ima jasan plan kako da se izvuče iz krize, a to su pojačanja.

Španski stručnjak na listi pojačanja ima dvojicu fudbalera. To su Isco (Real Madrid) i Houssem Aouar (Lyon) i Arsenal će gotovo sigurno krenuti po ovaj duo u januaru.

Obojica se već određeni period povezuju sa dolaskom na Emirates. Konkretnih razgovora je bilo, ali transferi nisu odrađeni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, sada Areta kreće jako po ove fudbalere. Pokušat će da završi transfere i da na taj način pojača tim koji godinama nije bio ovako loš, iako je bilo sezona za zaborav.

Arsenal je proteklih godina izdvajao ozbiljne cifre za pojačanja koja se nisu previše istakla, pa dolazak i ovih fudbalera kao spasilaca treba svakako uzeti sa rezervom.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Eno azurirali cijene BH lige na transfermarktu, Djonakovic postao najskuplji ,vrijedi 1 M€, obavezno pogledajte
4 2
Zoha
Najvece pojacanje bi bilo da Arteta ode i dodze iskusan i dokazan trener
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi