Samo je sreća spasila Arsenal od novog poraza, Everton savladao Leicester, Leeds "natrpao" Newcastle
FOTO: EPA

Utakmice Premiershipa

Samo je sreća spasila Arsenal od novog poraza, Everton savladao Leicester, Leeds "natrpao" Newcastle

Esmer Oštraković
Teme:

Odigrane su tri utakmice 13. kola Premiershipa, a pobjede su upisali Everton i Leeds, dok su Arsenal i Southampton podijelili bodove.

Iako se očekivalo da će Arsenal konačno upisati pobjedu, oni su na kraju jedva izbjegli novi poraz na svom terenu.

Krenulo je sjajno za Southampton. Oni su došli do vodstva u 18. minuti a gol je postigao bivši igrač Arsenala Theo Walcott.

Imali su gosti još nekoliko dobrih prilika da povećaju vodstvo, ali se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom Southamptona.

Arsenal ni u drugom poluvremenu nije igrao dobro, ali su uspjeli doći do poravnanja u 52. minuti kada je gol postigao Aubameyang.

Od 62. minute Arsenal je nestao sa terena. Bio je to trenutak kada je Gabriel dobio drugi žuti karton, te su Topnici ostali sa igračem manje.

Redale su se prilike pred golom Lena, ali je na kraju rezultat ostao 1:1, a obzirom na tok utakmice Arteta može biti zadovoljniji sa rezultatom.

Leeds je na svom terenu u sjajnoj utakmici sa 5:2 ostavio pobjedu protiv Newcastlea.

Gosti su prvi poveli i to u 26. minuti a gol je postigao Hendrick. Njihovo vodstvo trajalo je do 35. minute kada je Leeds izjednačio preko Bamforda.

U drugom poluvremenu viđeno su još pet golova. Preokret Leedsu donio je Rodrigo u 61. minuti, ali samo četiri minute kasnije bilo je 2:2 a strijelac na Newcastle bio je Clark.

A onda je krenuo šou Leedsa u posljednjih trinaest minuta. Prvo je u 77. minuti Dallas pogodio za 3:2, a osam minuta kasnije Alioski je pogodio za 4:2.

Nogometaši Leedsa ni tu nisu stali, već je u 88. Harrison postigao i peti gol, te je tako potvrdio ubjedljivu pobjedu svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je ostvario veliku pobjedu na gostovanju kod Leicestera. U jako dobroj utakmici viđena su dva gola i to oba u mreži domaće ekipe.

Prvo je Richarlison u 21. minuti donio vodstvo Evertonu, a konačan rezultat postavio je Holgate u 72. minuti utakmice.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

opasni_medo
@Ga_Zi_JA Nisi patriota, treba podršku dati perfetti, a ne stranim proizvodima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi