Foto - EPA

Trener Real Madrida sasvim jasan

Zidane o Benzeminom skandalu: Ja sam uz njega!

Midhat Šljivak

Karim Benzema naći će se pred sudom nakon što ga je tužilaštvo  u Versaju optužilo kao saučesnika u ucjeni bivšeg saigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene.

Benzema je osumnjičen da je dio grupe koja je Valbueni tražila 150.000 eura kako u javnost ne bi pustila snimke seksualnog odnosa sa nepoznatom djevojkom.

O ovome je danas govorio i trener Real Madrida Zinedine Zidane koji je istakao da je u potpunosti uz svog napadača.

"Ja sam uz njega. Najvažnije je da je on dobro i da ignoriše sve to. Fokusiran je maksimalno na ono što voli, posao i porodicu", rekao je Zidane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije poznato kada će se Benzema pojaviti pred sudom, ali izvjesno je da će morati da se odazove pozivu.

Zbog ovog skandala Benzema je izbačen iz reprezentacije Francuske i već godinama nije dio tima kojeg predvodi Didier Deschamps.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.