Dugo se čeka "onaj pravi"

Da li je došlo vrijeme da se prekine prokletstvo broja devet u Milanu?

Edmir Škorić

Milan je danas i službeno objavio dolazak hrvatskog napadača Marija Mandžukića (34).

Iskusni golgeter stigao je u Milan da pojača napad Rossonera i da pomogne Zlatanu Ibrahimoviću u borbi za titulu, a na San Siru je zadužio devetku čije prokletstvo traje još od Filipa Inzaghija.

Još od n Pipovog odlaska 2012. godine, devetka nema pravog vlasnika koji bi naslijedio legendarne napadače poput Kluiverta, Weaha, Baggija, Van Bastena, Jean-Pierrea Papina, Angela Sormanija, Gunnara Nordahla itd...

Broj 9 u međuvremenu su nosili Krzystzof Piatek, koji je u januaru 2019. godine stigao iz Genoe i sjajno krenuo, no na na kraju je postigao 14 golova na 41 utakmicu i otišao je u Herthu.

Gonzalo Higuain je stigao na posudbu iz Juventusa u ljeto 2018. godine, ali nije dugo ostao. S osam golova u 22 utakmice, definitivno nije opravdao ukazano povjerenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Andre Silva, Gianluca Lapadula, Luiz Adriano, Fernando Torres, Mattia Destro, Alessandro Matri i Alexandro Pato se nalaze u tom prokletstvu Milanove devetke koja sa sobom nosi i veliki pritisak i dozu odgovornosti.

Mandžukić je igrajući u Wolfsburgu, Bayernu, Atleticu i Juventusu pokazao svoje kvalitete, osvajao je brojne trofeje i na San Siru su uvjereni da će s njegovim dolaskom titula biti itekako moguća. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.