Čelnici kluba s Bilinog polja danas su imali posjetu od strane novoizabranog predsjednika NSZDK

Jabandžić posjetio klub s Bilinog polja

Predsjednik NSZDK zasukao rukave: Prva aktivnost je posjeta i razgovor s čelnicima NK Čelik

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nedavno su održani i izbori u NSZDK, a za novog predsjednika izabran je Muris Jabandžić iz Tešnja. Ovaj dugogodišnji sportski radnik odmah je zasukao rukave, te ga očekuje mnogo posla u ZDK, a posebno kada je u pitanju infrastruktura, te omladinski pogon.

Iako su trenutno klub koji se takmiči u Kantonalnoj ligi ZDK, NK Čelik je najveći brend u ZDK, kada je u pitanju nogomet, a toga je svjestan i prvi čovjek saveza, te danas je bio u posjeti klubu s Bilinog polja. On je s predstavnicima nogometnog kluba Čelik razgovarao o problemima, ciljevima i zajedničkoj saradnji NK Čelik i Saveza, a sve u interesu poboljšanja uslova i načina rada za dobrobit fudbalske igre, kako u kantonu, tako i šire.

“Nogometni klub Čelik jedan je od najstarijih i najvećih klubova u našoj zemlji. Sasvim sigurno zaslužuje mjesto u samom vrhu bh fudbala. Otvoren sam za saradnju i konstruktivne prijedloge, te se nadam da će ovi mladi momci i Nogometni savez ZDK, na čelu sa mnom, uspješno sarađivati u budućnosti” , poručio je Predsjednik NS ZDK Muris Jabandžić.

Prvi čovjek Zeničana očekuje dobru saradnju s novim ljudima u kantonalnom savezu

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

“Ponosni smo na činjenicu da je Predsjednik NS ZDK izabrao naš klub za prvu službenu posjetu. Iskreno se nadamo da ćemo u budućnosti ostvariti uspješnu saradnju, te da ćemo zajedničkim radom i zajedničkim snagama stvarati bolje uslove za razvoj fudbala u našem gradu” poručio je Predsjednik UO NK Čelik Denis Mušović.


Nema sumnje da će NSZDK dati veliku podršku NK Čelik u povratku na staze stare slave, odnosno povratak u Premijer ligu BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.