Kajkut okačio kopačke o klin: Teren mijenja pregovaračkim stolom

Već ima novi posao

Kajkut okačio kopačke o klin: Teren mijenja pregovaračkim stolom

A. Čaušević

Saša Kajkut, jedan od boljih napadača koji su igrali bh. terenima, je završio karijeru i već je spreman za nove izazove koji su pred njim.

Ovaj 36-godišnjak je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio da odlazi u fudbalsku penziju te da je već dogovorio novi angažman u Borcu i to u ulozi sportskog direktora.

"Završio sam igračku karijeru, zajedno s klubom smo našli soluciju da to okončam i da u klubu budem na neki drugi način", kazao nam je Kajkut.

Sada već bivši napadač Banjalučana je otkrio kako ova odluka nije iznenada te da su on i Borac duže vremena tražili pravu soluciju.

"Nije iznenada, pričali smo skoro godinu. Tražili smo rješenje, neke mogućnosti šta bi mogli. Da li to raditi prije ili kasnije. Mislim da je bolje prije. Ugovor mi je isticao na ljeto. Ispunio sam svoje fudbalske ciljeve i vrijeme je da se okrenem nekim drugim stvarima."

Kajkut s pravom nosi status legende Velikana iz Platonove i u Borcu su odlučili da mu se zahvale za sve učinjeno novim angažmanom.

"Ljubav je uzajamna, ja sam dijete Borca, iz Banja Luke. Ljudi znaju koliko sam odan Borcu i koliko volim taj klub i sigurno da postoje neki moji drugi kapaciteti koji se mogu iskoristiti da opet budem u klub, da svojim znanjem i iskustvom, poznanstvima i kontaktima pomognem klubu da raste na svim nivoima."

Kajkut je dodao da je već krenuo s poslom te da će Borac ravnopravno boriti se za izlazak na evropsku scenu te je najavio odlaske i dolaske s Gradskog stadiona kako bi se dodatno pojačala konkurencija u timu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Saša Kajkut
Saša Kajkut FK Borac FK Borac Pozicija: FW

Statistika

14 nastupa
3 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

U BiH je osim za Boraci grao još za Kozaru, Čelik, Zrinjski, Krupu i Željezničar. Imao je i klubove u Hrvatskoj (Zadar), Moldaviji (Sheriff), Grčkoj (PAE Verija i AOK Kerkyra) te Azerbejdžanu (Baku).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zenicanin
Strasan napadac bio, uh kad se sjetim
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi