Veliki dan za NK Čelik: Potpisan reprogram s Poreznom upavom FBiH, otvara se i Fan Shop
Nova Uprava Zeničana radi odličan posao i polako, ali sigurno vraća klub tamo gdje mu je i mjesto

Zeničani održali pressicu

Veliki dan za NK Čelik: Potpisan reprogram s Poreznom upavom FBiH, otvara se i Fan Shop

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U nogometnom klubu Čelik danas je održana press konferencija, na kojoj su članovi rukovodstva kluba informirali javnost i sve navijače ovog kluba o aktivnostima u klubu, od kojih su neka od velikog značaja za budućnost kluba s Bilinog polja.

Danas su se prisutnim medijima obratili članovi Upravnog odbora, Robert Jonjić, Emir Čerim i Elvis Baždar.

Oni su izvijestili o nekoliko sjajnih stvari za klub, a od kojih je najvažnija svakako potpisan reprogram s Poreskom upravom FBiH o isplati poreskog duga.

"Jako nam je drago da javnost i naše navijače obavijestiti, da je jučer u Sarajevu u centrali Poreske uprave FBiH potpisan reprogram o sanaciju poreskog duga NK Čelik. Ugovor je potpisao predsjednik Denis Mušović i ovo je velika pobjeda našeg kluba. Sada je na Gradu Zenici, da svakog mjeseca u godini u narednih 120 rata plaća taj dug prema ranijem dogovoru. Moram istaći da je ovaj ugovor potpisan u dosta povoljnim uslovima i prvi smo bh.sportski klub koji je potpisao ugovor ovakve vrste, odnosno povoljan ugovor za naš klub. Da se izrazim u brojkama, porezni dug koji je imao NK Čelik glasio je na iznos 8.8 miliona KM, dok je kamata koja se otpisuje je 5 miliona KM, što je ušteda koja se neće više morati plaćati, sporazumom će se znači platiti nešto više od 3 miliona KM, a ostale će se otpisati, odnosno pomenuta kamata. Reprogram je skinuo jedno veliko breme skoro od 9 miliona KM, konačno će radnici steći uslove da mogu u penziju. Reprogram otvara dosta dobrih stvari i dogovora sa dužnicima u narednom periodu. Slijedi rješavanje ostalih stvari i dugovanja kluba. Klub će nastaviti rješavati svoje tekuće obaveze, a Grad će u skladu sa potpisanim Sporazumom izmiruje rate Poreznoj upravi. Čestitao bih svim navijačima i svima kojima je crno-crvena boja u srcu, te bivšoj Upravi, Arminu Gafuroviću, Tariku Hadžimahmutoviću i Jasminu Begagiću, koji su pokrenuli ovu lavinu svu. Ovo je pobjeda svih Čelikovaca", kazao je Robert Jonjić.

Emir Čerim kazao je nešto više o daljim aktivnostima kluba

"Drago mi je što možemo kazati javnosti da smo mi u protekla četiri mjeseca rada sanirali oko 10 miliona duga NK Čelik. Mi smo na Skupštini prezentirali sve naše ciljeve. Riješili smo dugovanja prema igračima, potpisali smo sporazum s Poreskom upravom, sada slijedi dug za UIO, moram istaći da ćemo to pokušati riješiti sami, jer nam Zeničko-dobojski kanton ne želi pomoći, iako smo ih u više navrata molili i slali dopise, da nam kanton pomogne, odnosno da pomogne jednom od najvećih sportskih kolektiva u ZDK. Mi ćemo taj dug pokušati riješiti kroz naplatu potraživanja po osnovu naknade za treniranje pojedinih igrača, te određenih transfera koji su se desili, a mi imamo procenat od toga. Procjena nam je da bi do kraja godine trebali da saniramo i ovaj dug, te skinemo i ovu blokadu. Mi želimo vratiti sva dugovanja, nećemo nikome ostati dužni i vratit ćemo naš obraz koji su u prošlosti ukaljali. Molimo za razumijevanje i vrijeme i nema sumnje da ćemo napraviti velike stvari u narednom periodu. Čelik će vratiti svima onima kojima duguje opravdano novac, nije jednostavno, ali kada usporedimo situaciju prije godinu dana i sada situacija se okrenula potpuno u pozitivnom smjeru, to same brojke i govore. Kada se klubom upravlja domaćinski, kada nosimo veliko breme na našim leđima, onda iz dana u dan se dokazuje da radimo pravi posao i to ćemo nastaviti", kazao je Čerim.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Elvis Baždar saopćio je isto sjajnu vijest za sve one koji su proteklih godina žudjeli da kupe nešto što je oficijalno od kluba

"U narednih 10-dana otvorit ćemo klupski Fan Shop, gdje će biti za početak određeni artikli, odnosno roba. Ponuda i ambijent će biti malo skromniji, ali ovo je početna faza i to će se nadograđivati u narednom periodu. Članovi će imati popust 20 posto, spremamo dosta iznenađenja i vjerujemo u dobar odziv. Ovom prilikom ističem da ćemo pokrenuti sve pravne radnje za one koji budu nelegalno koristili, odnosno prodavali čelikove rekvizite, zaštiti ćemo naš grb i ime i niko više neće moći zarađivati na račun NK Čelik", kazao je Baždar.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Cocca87
Gledaj koliko dugova imaju, ali naravno trening kamp hoce da prave......
0 11
celikze
naravno da grad treba da vrati dug pa on ga je i stvorio...vladajuce strukture sve ove godine su postavljale svoje ljude koji su prali novac....bravo momci samo se bojim kada sve postane cisto i Celik stane na noge da nam opet dodju podobni...
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti