Duvnjak okačio kopačke o klin u 30. godini i posvetio se trenerskom poslu
Duvnjak je svoju igračku karijeru počeo i završio na Bilinom polju, a u 30.godini dobio je veliku priliku da vodio juniorsku selekciju kluba, nakon što je uspješno završio program za dobivanje B-licence za nogometnog trenera.

Preuzeo juniorsku selekciju NK Čelik

Duvnjak okačio kopačke o klin u 30. godini i posvetio se trenerskom poslu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U nogometnom klubu iz dana u dan se radi na stabilizaciji, te vraćanju izgubljenog povjerenja kod javnosti i navijača, koje je posljednjih 15-tak godina narušeno nesavjesnim radom bivših struktura u klubu.

Jedan od važnih segmenata rukovodstva kluba je i rekonstrukcija omladinskog pogona, gdje će se u narednom periodu voditi znatno veća pažnja nego ranije.

Pisali smo već ranije da klub i trener juniora Senad Brkić nisu našli zajedničku riječ oko potpisivanja novog ugovora, te je ovaj bivši legendarni napadač Čelika nakon 10-tak godina rada u omladinskom pogonu napustio Zeničane.

S tim u vezi rukovodstvo kluba je zbog manjka trenera raspisalo i konkurs za trenera u omladinskom pogonu. Nakon završetka konkursa izbor je pao na Armina Duvnjaka. Ovaj dojučerašnji igrač Čelika odlučio je okačiti kopačke o klin, a u međuvremenu je završio i dobio B-licencu za trenera.

Duvnjak je dijete zeničkog Čelika, svoju karijeru je počeo u Čeliku, sa juniorima crno-crveni osvojio je titulu državnog prvaka, te je sa 18 godina debitovao i za prvi tim. Nakon Čelika nastupao je još za kakanjski Rudar, Slogu, češki Most, FC Europa iz Gibraltara, Zvijezdu, te Novi Travnik. Igračku karijeru je okončao u Čeliku u 30. godini, za koji je ukupno nastupio na 51 utakmicu uz četiri postignuta gola.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Nakon igračke karijere, Duvnjak je posljednjih šest mjeseci proveo kao trener mlađih kategorija u NK Tempo-Sport u Zenici, dok će u NK Čelik obavljati posao trenera juniorske selekcije u narednom periodu.

Osim Armina Duvnjaka u omladinskom pogonu rade još četiri trenera s ostalim selekcijama, a to su Adis Nurković, Nijaz Hrustanović, Sabahudin Bujak i Nizah Hukić, koji je u ulozi trenera i koordinatora omladinskog nogometa. Za seniorsku selekciju od početka ove sezone zadužen je Pavle Skočibušić, inače trenutno jedini trener u klubu s Profi licencom.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harox7
I Bujaka otjerati,on u kladionici nije nikako primjer djeci.Pedagog 0.Ti ljuti treba da budu primjer u svakom smislu te riječi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi