Zeničani su zadržali kostur ekipe, a drugi dio sezone otvorit će gostovanjem u Novom Šeheru

Održana prozivka NK Čelik

Kostur ekipe ostao na okupu, cilj je plasman u viši rang

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su i zvanično krenuli s pripremama za nastavak sezone u Kantonalnoj ligi ZDK, gdje imaju samo jedan cilj, a to je ulazak u veći rang takmičenja.

Šef stručnog štaba Pavle Skočibušić danas je izvršio prozivku nogometaša, a zanimljivo da su Zeničani počeli sa treninzima još prije 10-tak dana, ali danas je zvanično bila i prozivka igrača na kojoj je bilo govora o nastavku sezone, te ostalim aktualnostima u klubu, pored šefa struke, prozivci je prisustvovalo i nekoliko članova rukovodstva kluba.

Kada je u pitanju igrački kadar, kostur ekipe je ostao na okupu. Davud Čičak drugi strijelac tima nalazi se na probi u Portugalu i ako ne dođe do eventualnog angažmana on će se vratiti u Čelik, osim njega na prozivci iz nepoznatih razloga nije bilo Muslića i Husejnovića. Ostali igrači, pa i oni najiskusniji bili su danas u prostorijama kluba, a na prozivci je bio i Dženan Smajić, novi (stari) igrač Čelika, koji je posljednju polusezonu nastupao za federalnog prvoligaša tim NK Vis Simm-Bau. Ovaj defanzivac sigurno će dobro doći Zeničanima u drugom dijelu sezone.

Ono što je za Zeničane najbitnije da će i drugi dio sezone moći računati na iskusne igrače poput Nurkovića, Mahmutovića, Salčinovića, ali i nešto mlađe, ali dokazane poput Žune ili Kolića, koji je i prvi strijelac lige.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Nije poznato s kim će protivnicima Zeničani igrati do početka sezone, ali spominju se pojedini članovi Druge lige-Centar, te ekipa Orašja.

Čelik je prvi dio sezone završio na prvom mjestu sa maksimalnih 27 bodova iz devet utakmica, te sa samo jednim primljenim golom. Drugi dio sezone crno-crveni će otvoriti gostovanjem u Novom Šeheru, vjerovatno u drugoj polovini narednog mjeseca, budući da se još tačno ne zna datum početka nastavka sezone u Kantonalnoj ligi ZDK.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.