NK Čelik dobio pojačanje u odbrani: Dženan Smajić novi igrač Zeničana
Smajić (lijevo) u dresu MladostI DK prošle subote u prijateljskom meču protiv NK Vis Simm-Bau

Prozivka igrača u ponedjeljak na Bilinom polju

NK Čelik dobio pojačanje u odbrani: Dženan Smajić novi igrač Zeničana

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika koji se od ove sezone takmiče u Kantonalnoj ligi ZDK, gdje zauzimaju prvo mjesto, zvanično će s pripremama za drugi dio sezone krenuti u ponedjeljak, kada će šef struke Pavle Skočibušić izvršiti prozivku igrača.

Iako je prozivka u ponedjeljak, crno-crveni već treniraju na Kamberovića polju, te je došlo i do određenih promjena u igračkom kadru.

Davud Čičak jedan od najboljih igrača u prvom dijelu sezone, te drugi strijelac kluba sa sedam golova otišao je na probu u Portugal, dok se treninzima priključio i nekadašnji kapiten juniora Čelika, 19-godišnji Dženan Smajić.

Smajić je prošlog ljeta iz juniorske selekcije Čelika prešao u NK Vis Simm-Bau, te je u prvoj polusezoni za seniore ovog kluba iz Kosove odigrao šest utakmica. Ovaj nogometaš koji nastupa na pozicijama desnog bočnog i stopera 10-tak dana bio je i na probnom radu u Mladosti iz Doboja kod Kaknja, te je prošle subote odigrao i jedan prijateljski meč za Mladost upravo protiv Vis Simm-Bau.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Ipak stručni štab odlučio je da na njegovoj poziciji imaju druga rješenja, te ovaj mladi Zeničanin nije postao član kluba iz Premijer lige. Ipak ove sedmice se priključio treninzima svog matičnog kluba i sigurno da će biti veliko pojačanje za zadnju liniju Zeničana u drugom dijelu sezone, a vjerovatno i naredne sezone u višem rangu, budući da crno-crveni imaju najveće šanse za odlazak u viši rang.

Prema najavama za seniore Čelika u drugom dijelu sezone igrat će i Fenan Salčinović, Aidin Mahmutović, Selim Žuna i Adis Nurković, koji će sigurno značiti dosta mladim igračima, kako bi napredovali i stasali uz ove nogometaše koji imaju bogatu karijeru.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HerL
Pa onome sto je Čelik pokazao u prvom dijelu sezone ovih sljedecih devet kola trebalo bi da bude rutina.Cak i sa ovom ekipom su favoriti i u drugoj ligi centar.Ono sto je fascinantno je kako uprava i menadjment kluba funkcionise.Čeliku svaka cast.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi