Roma protiv Udinesea

Fonsecu su pitali hoće li Džeko sutra biti starter: "To je samo moja odluka"

Edmir Škorić

Trener Rome Paulo Fonseca odbio je potvrditi hoće li Edin Džeko sutra biti starter.

U nedjelju Roma igra od 12:30 sati igra protiv Udinesea, a još nije poznato hoće li Edin Džeko napokon biti starter ili će opet čekati šansu s klupe, kao u prošlom meču protiv Juventusa.

“Džeko je u dobroj formi, dok Borja također dobro trenira. Vidjet ćete moj izbor sutra. Donosim odluke i ne dopuštam si pritisak ili utjecaj", rekao je Fonseca.

“Ne želim ništa drugo reći o ovome, moj će odgovor uvijek biti isti. Mislim da je Pedro spreman, ali Stephan El Shaarawy nije, jer je dugo bio vani i fizički nije spreman za igru sada", dodao je Fonseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na pitanje trebaju li Romi dva napadača da razbije čvrstu ekipu poput Udinesea, Fonseca je opet nametnuo svoj autoritet.

“Odlučujem sam kako će momčad igrati. Ako u određenom trenutku vjerujem da bi momčad trebala igrati s dva napadača, učinit ćemo to, ali moja je odluka samo moja, na to ne utječe ono što ljudi govore ili pišu", dodao je Portugalac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.