"O Edinu će odlučiti trener koji bude na klupi od naredne sezone"
Foto - EPA

Paolo Assogna tvrdi

"O Edinu će odlučiti trener koji bude na klupi od naredne sezone"

Midhat Šljivak

Sukob Edina Džeka i trenera Rome Paula Fonsece bio je glavna tema u italijanskim medijima u proteklom periodu.

Bh. napadač je nakratko bio odstranjen iz ekipe, potom mu je oduzeta kapitenska traka i predata je u ruke Lorenza Pellegrinija.

Dosta se govorilo da će Edin napustiti Romu u zimskom prelaznom roku. Pisalo se o razmjeni sa Interom za Alexisa Sancheza, ali od dogovora nije bilo ništa.

U međuvremenu je Džeko vraćen u ekipu. Ipak, Fonseca mu ne želi vratiti kapitensku traku, a ponovo se dosta govori da će reprezentativac BiH već u ljetnom prelaznom roku napustiti klub.

Italijanski novinar Paolo Assogna tvrdi da će odluku o Edinovoj sudbni donijeti trener koji bude u klubu.

"Odluku o Edinu Džeku donijet će isključivo trener koji bude na klupi Rome u narednoj sezoni. Ako ga se odluče riješiti, ja bih onda igrao na sigurno i doveo bih nekog kao što je Andrea Belotti", rekao je Assogna.

Oglasi

Fonsecina budućnost u klubu je neizvjesna, a kao kandidati za klupu Vučice spominju se Max Allegri i Maurizio Sarri.

Tiago Pinto spremno čeka rastanak sa Edinom Džekom

Generalni menadžer Rome Tiago Pinto na listi napadačkih pojačanja ima dva imena, a jedan od napadača koje želi mogao bi zamijeniti Edina Džeka u rimskom timu.

Odavno se već govori o Edinovom odlasku iz Rima. Posljednje prepirke sa trenerom Paulom Fonsecom su glasine dodatno pojačali i navodno će Roma pokušati da proda bh. napadača na kraju sezone.

Dvojica su fudbalera u igri za Edinovog nasljednika. To su Andrea Belotti (Torino) i Dušan Vlahović (Fiorentina) i vrlo je moguće da jedan od njih zamijeni Džeka na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, rukovodstvo Rome će na kraju sezone odlučiti da li će otkupiti ugovor Borje Mayorala na kraju ove sezone ili će to učiniti naredne sezone jer je ovaj španski fudbaler stigao na dvogodišnju posudbu iz Real Madrida.

Nije samo pozicija napadača koju rimski tim ima namjeru da riješi u ljetnom prelaznom roku. Vučica želi i novog golmana, a italijanski mediji pišu da im je glavna želja argentinski golman Juan Musso.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembic
Hehehe niste odavno :)))
5 0
Vec je ranije pisalo da Alegri ne zeli biti trener Rome, dokle vise o Dzeki boze dragi, i bogu ste dosadili, nemam nista protiv Dzeke, ali ako vec pisete o Dzeki, pisite onda ako zaista ima nekih vijesti vrednih paznje, pa nema dana da ne pisete o Dzeki i sve sto pisete sve je samo bla bla bla, 30 dana u jednon mjesecu, vi 30 dana pisete o Dzeki i naravno opet sve je bla bla bla, zaista ste postali gori nego takozvana zuta stampa, ako nemate sta pisati radije ne pisite nista.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije