Trijumf Rođenih protiv Slobode

FK Velež slavio na Tušnju i došao na drugo mjesto Premijer lige BiH

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Velež je u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Slobodu na Tušnju rezultatom 2:1 i došao je do drugog mjesta na tabeli Premijer lige BiH.

Mirno se igrala na otvaranju ovog meča. Vrijedi izdvojiti udarce Cvijanovića i Georgijevića za goste, ali preslabo je to bilo da bi se došlo do gola.

Velež u 22. minuti dolazi do vodstva. Vehabović je ubacio, Jusića lopta pogađa u ruku, a sudija Sabrija Topalović pokazuje na penal. Obren Cvijanović je siguran za prednost od 1:0 i ovo je napadaču Rođenih 11. gol u sezoni.

Tri minute kasnije gosti propuštaju veliku šansu za drugi gol. Šutirao je Anđušić, lopta odlazi pored gola.

Sloboda se potom malo budi. Pezer prijeti gostima u 34. minuti, nije bio precizan, da bi deset minuta kasnije domaći ipak došli do gola.

Pezer je lijepo uposlio Sašu Maksimovića, ovaj se dobro oslobodio Ovčine i zatim je savladao Kjosevskog za izjednačenje rezultata na 1:1.

U finišu prvog dijela Golubović skida udarac Cvijanoviću i na odmor se odlazi rezultatom 1:1.

I u nastavku se igralo otvoreno. Velež je krenuo naprijed, ali nakon jedne akcije uslijedilo je ispucavanje Golubovića prema Husejinoviću čiji udarac brani Kjosevski.

Čudesni Golubović zaustavio je u 54. minuti fenomenalan udarac Georgijevića i spasio je svoj tim u ovom meču.

Potom je uslijedio period od 20-ak minuta u kojem je Velež konstantno imao posjed lopte, ali izrazitih šansi nije bilo.

Ipak, u 76. minuti Velež dolazi do prednosti. Dejan Georgijević koristi jednu odbijenu loptu i zabija za prednost Veleža od 1:2.

Zatim Sloboda za samo dvije minute ostaje bez dvojice igrača. Jusić i Salihović su dobili druge žute kartone i morali su ranije pod tuš.

Naravno, veliku prednost na terenu Velež je iskoristio da mirno privede meč kraju. Ostalo je 1:2 za Rođene koji su sa ova tri boda došli na drugo mjesto na tabeli.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Sloboda - Velež 1:2

Sloboda: Golubović, Jusić, Salihović, Husejinović, Beganović, Islamović, Kurtalić, Maksimović, Avdić, Predragović, Pezer.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Kjosevski, Radović, Zvonić, Ćosić, Cvijanović, Ovčina, Georgijević, Anđušić, Vehabović, Cheshmedjiev, Radovac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.